Bli av med din tennisarmbåge!

Ok, lite clickbait på den här rubriken, jag ber om ursäkt för det. Men anledningen att jag skriver detta inlägg är för att jag blev taggad på instagram (där jag heter @sportperformancecenter, följ mig gärna) av en som hade blivit av med sin smärta i armbågen efter att hon testat två övningar lilla jag hade tipsat om! Hur kul är inte det?!

Anledningen att jag la ut klippet om övningar på YouTube är för att det är två övningar som har hjälpt flera av mina klienter att bli av med tennisarmbågen. Och jag tänker att om dom kan hjälpa några så kan dom hjälpa flera.

Jag ska tillägga att det här med smärta är komplext och det är så klart inte säker att detta är övningarna för dig. Jag rekommenderar även alltid att uppsöka terapeut och sjukvård om du har skador eller krämpor, för att vara på den säkra sidan.

I klippet visar jag två övningar där den första övningen handlar om att du självbehandlar det smärtsamma området med en boll (för de bästa sättet att få bort smärta är med mer smärta, no pain no gain liksom 😉 ). Den andra övningen är exentriska tricepspressar med ett gummiband. Om du enbart kan göra en av dessa övningar så är det nog övning två jag tror på mest! Just exentriska träning för att rehabilitera skador finns det bra bevis för att det funkar!

Testa och berätta gärna hur det känns! /Patrick

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras