Första inlägget!

Patrick Rapp ny bloggare på SportHälsa

Hej!

Jag heter Patrick Rapp och är ny bloggare här på SportHälsa! Det här ska bli riktigt roligt och jag ser verkligen fram emot att köra igång! Min blogg kommer att handla om tre saker:

  • Livet som personliga tränare
  • Inspiration kring träning
  • Kunskap om träning

Jag har som ambition att blogga minst två till tre gånger i veckan med blandad kompott av inlägg. Om det är något speciellt du vill att jag skriver om får du så klart ge en kommentar. Om du till exempel vill ha förslag på olika övningar, tips och råd om hur du ska tänka kring din träning eller om du bara vill se mig plåga nån stackars klient!

Kort om mig

Jag heter som sagt Patrick Rapp och jobbar som personlig tränare. Det har jag gjort under cirka åtta år i mitt egna företag Sport Performance Center i Västerås. Resan till att bli PT började 2003 när jag fick en förfrågan om att bli hjälptränare till en grupp sjuåringar som skulle lära sig karate. Den ena gruppen led till den andra och drivet att bli en bättre ledare lotsade mig till min första tränarutbildning år 2006. Efter det fortsatte resan vilket ledde till bland annat en studieplats på Umeå universitet i ämnet idrottsvetenskap.

Jag har haft förmånen att kunna läsa och lära mig det teoretiska kring träning på dagen och kunnat applicera det i ”skarpt läge” på kvällen, någonting som har varit ovärderligt. Runt 2012 började jag hjälpa en massa karateutövare med deras fysträning och det gick bra, väldigt bra till och med. Det kom fler som ville ha hjälp och helt plötsligt ville dom betala mig också. Sagt och gjort, jag startade företag.

Resan hittills har gått bra och jag kan stolt säga att jag har hjälpt hundratals klienter att må bättre, röra sig bättre och prestera bättre. Bland dom jag har hjälpt hittar vi personer som har blivit av med värk dom dragits med i flera års tid, personer som har kommit igång och hittat glädjen i träningen samt personer som har tagit VM-medaljer i sina respektive idrotter.

Som du förstår jobbar jag med en rad olika individer med HELT olika målsättningar och förutsättningar. Det är vad som driver mig och som jag tycker är så otroligt utvecklande. Den ena dagen är verkligen inte den andra lik, och det kommer jag försöka att illustrera i mina blogginlägg.

Om jag får skryta lite (vilket jag ju får, för det är min blogg 😉 ) har jag även blivit nominerad till årets PT flera år och i senaste gången kom jag på en topp 5-placering, jag är alltså en av Sveriges fem bästa personliga tränare. Jag har även, som första och enda svensk, kommit till final i den internationella PT-tävlingen Personal Trainers to Watch. En tävling som lockade tusen deltagare från femtio olika länder, varav tio gick till final. Jag lovar att skriva mer om den upplevelsen i framtiden. Nu är det nämligen nog med skryt!

Jag och VDn för Life Fitness som anordnade tävlingen PT to Watch

Detta ska bli riktigt roligt och jag hoppas att du vill följa med mig i min vardag och jag hoppas verkligen att du får inspiration och kunskap från mina framtida inlägg! Jag hoppas även att du vill komma med feedback, frågor och glada tillrop! Miljoner tack till SportHälsa och Anna som ger mig detta förtroende!

Om du vill följa mig på mina sociala kanaler hittar du mig på instagram under namnet @sportperformancecenter och på YouTube med användarnamnet TheSportPerformance.

Nu KÖR vi!
Häsningar Patrick

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.