Musslan och krokodilen – rehab för höften!

Här kommer två fantastiskt bra övningar för dig som behöver stärka upp musklerna kring höften. Du kanske har en skada som behöver rehabiliteras, eller så har du problem med ryggen och har identifierat att musklerna kring höften lätt blir trötta, eller så är du löpare och vill ha lite mer ”tryck” i steget… oavsett så är den här kombinationen bra för dig. Dessutom är namnet på övningarna helt otroligt bra, speciellt tillsammans!

 

Musslan

Övningen ”musslan”. En klassisk övning för dig som haft problem med höft, knä eller rygg och du har säkert fått den om du har varit hos en fysioterapeut förut. Jag brukar be mina klienter göra 1-3 set med 10-20 repetitioner.

 

Krokodilen

Krokodilen har jag fått av mina vänner på Västerås Idrottsklinik och den har gjort underverk med både löpare, klienter med ryggont och dom som helt enkelt bara vill bli starkare. Jag brukar be mina klienter att göra 1-3 set med 10-20 repetitioner.

 

Testa övningarna och återkom gärna med hur dom känns!

Kör hårt!
Coach Patrick

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.