5 anledningar till att börja träna!

Nu är det snart ett nytt år, och för många innebär det en ny start i livet och kanske en start på en livslång resa till ett mer hälsosamt liv! En utmaning är alltid att komma över ”tröskeln” att starta eller att orka hålla ut så pass länge att träningen blir rutin och en del av livet. För att du ska orka det kommer fem anledningar till att både börja och fortsätta träna:

1: Påminn om de långsiktiga hälsofördelarna som träning kan ge. Regelbunden träning kan hjälpa till att förebygga eller minska risken för många hälsoproblem, inklusive hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och viktuppgång.

2: Fokusera på hur träning ökar din fysiska styrka och uthållighet. Träning kan hjälpa dig att känna dig starkare och mer energisk, och kan också göra det lättare att utföra aktiviteter i vardagen.

3: Tänk på träning som en möjlighet att lindra stress och öka välbefinnandet. Träning är ett bevisat sätt att just sänka samt hantera stress och förbättra sin mentala hälsa. Själv känner jag en stor skillnad på hur mycket stress jag tål om jag tärnar regelbundet eller inte, och har det som anledning att faktiskt prioritera träningen.

4: Se träning som en chans att öka din självkänsla och självförtroende. Många av mina klienter upplever att träning ger dem en känsla av stolthet och tillfredsställelse, och kan också hjälpa till att öka självkänslan och självförtroendet.

5: Använd träning som en möjlighet att utforska och upptäcka nya saker. Träning kan vara ett bra sätt att prova på nya träningsformer, utmana sig själv och lära sig nya färdigheter. Dessutom kan träning vara ett utmärkt sätt att umgås och känna tillhörighet med andra människor – det finns inget som för människor närmre än att vara riktigt trötta efter ett träningspass.

 

Så packa träningsväskan, boka passet, peppa dig själv och ladda inför ett nytt år fyllt med nya MÖJLIGHETER!

Kör hårt! /Coach Patrick

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras