Gör dom klassiska magövningarna MYCKET jobbigare!

Vem gillar inte klassikerna plankan och situps? Dom har funnits med sedan tidernas begynnelse (har hört av säkra källor att redan på dom gamla grekernas tid så stod man i planka 😉 ). Dom är ju stapelvara just för att dom är bra och enkla övningar att göra.

MEN, ibland är man ju sugen på att utmana sig extra och vissa är faktiskt så pass starka så att plankan och situps inte längre duger. Då har jag lösningen åt dig. Här nedan kommer två varianter som kommer kännas extra mycket i magen!

 

Extra låååååång planka

När du flyttar fram armbågarna så ökar du hävarmen och därmed den kraft som magmusklerna måste använda för att du inte ska rasa ihop. Tänk på att följa instruktionen i videon och verkligen fokusera på att bibehålla en god hållning!

 

Excentriska situps!

Den här övningen har fått många av mina klienter att vrida sig i plågor (på ett bra sätt)! Den är till för dig som lockas av tanken att få så mycket träningsvärk i magen att du inte kan skratta på några dagar!
Ett tillägg till videon ovanför är dock att låsa fast fötterna någonstans. Till exempel under en soffa om du tränar hemma eller i en ribbstol om du är på gymmet. Det göt att du kan fokusera extra på just jobba med magen.

 

Hoppas du njuter av övningarna! Berätta gärna hur dom känns!

Hälsningar
Coach Patrick

 

Views All Time
Views All Time
45
Views Today
Views Today
1
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras