Biceps med coach Patrick

“Patrick, jag vill ha Sveriges största armar!” är en fråga jag får… ja inte så ofta… Dock tränar jag en hel del klienter som faktiskt vill ha starkare armar, “snyggare” armar och mer “tonade” armar. Med dom klienterna gör vi alltid två övningar: bicepcurls och hammercurls!

Detta inlägg är dedikerat till dessa två godingar!

Bicepcurls jobbar som namnet antyder med biceps, alltså muskeln på framsidan av överarmen. Det är en standardövning när det kommer till armträning.

Hammercurls jobbar, förutom med biceps (även om den lägger mer fokus på biceps länga huvud (detta ska inte bli en anatomilektion så vi släpper det där.. men det är BRA att även göra denna)) också med en muskel som heter brachialis. Du får alltså mer aktivitet i hela armen.

Mitt förslag är att du lägger upp din armträning så här:

  • 5 set med cirka 10 repetitioner av bicepcurls. Ha cirka 1,5 minuter vila mellan seten.
  • 5 set med cirka 10 repetitioner av hammercurls. Ha cirka 1,5 minuter vila mellan seten.

Vill du få bra träning men har svårt att ta dig till gymmet? Jag har släppt ett kompendium med pass du kan göra hemma (det enda du behöver är ett par hantlar och ett gummiband)! Passen i kompendiet är såna som jag själv gör regelbundet, så du kan förvänta dig bra och tuffa pass. Läs mer om programmet HÄR!

Views All Time
Views All Time
32
Views Today
Views Today
2
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras