Träna fötterna – och spring bättre!

Brukar du träna fötterna?! Ett område jag jobbar fokuserar på tillsammans med mina idrottare och motionärer är just fötterna och musklerna kring underbenet. Om du tänker på det så känns det ganska självklart. Det första som möter backen när du springer är ju fötterna, och musklerna i och kring fötterna behöver ta emot mycket kraft.

Dels gör vi mycket tåhävningar och isometriska håll av fotleden (exempel hittar du här). Och en annan övning jag ofta gör i början av träningsprogram samt när vi vill rehabilitera en skada i och kring foten är denna du ser på video ovanför. Jag kallar den ”tårace”. Ofta gör vi cirka 3-4 set av 1-2 meter, 1-3 gånger i veckan. Med fokus på att verkligen ”hitta” musklerna i foten.

Om du är löpare så testa att lägga in den i dina träningsprogram!

/Coach Patrick

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras