Det är ALDRIG är för sent att börja träna!

Idag snubblade jag över en artikel om en 93-årig herre som hade börjar träna på gym! Det tycker jag är så jäkla bra! Visste du att det ALDRIG är för sent att börja träna. Vi har adderat år till livet, nu måste vi jobba aktivt med att addera liv till åren. Samhället står inför en utmaning att ta hand om alla våra medborgare som bli äldre. Jag är helt övertygad om att träning är en viktig del i det arbetet.

Läs artikeln om Eriks som börjat träna på gym HÄR. Passar på att dela med mig av lite info kring träning för seniorer:

  • Äldre som har varit eller är aktiva idrottare har större muskelmassa mätt i procent av kroppsvikten, lägre halt av kroppsfett, högre bentäthet, bättre hjärt-kärlfunktion, snabbare nervledningshastighet och lägre förekomst av funktionsnedsättning jämfört med inaktiva äldre i samma ålder!

 

  • Fysisk aktivitet minskar risken för bland annat hjärt-kärlsjukdom, typ 2-diabetes, övervikt och cancer!

 

  • Fysisk aktivitet har positiv effekt vid en rad sjukdomar som hjärt-kärlsjukdom, typ 2-diabetes, fetma, osteoporos, artros, kroniskt obstruktiv lungsjukdom, depression, hjärtsvikt, stroke, kroniska ryggsmärtor och förstoppning!

 

Se nu till att din nästa träningskompis är någon över 70 år!!! /Patrick

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras