Den ultimata rörlighetsrutinen!

Rörlighetsträning är något som kommer och går! Ibland pratar man om att det är livsnödvändigt, och ibland får man höra att det är totalt onödigt. Sanningen ligger väl någonstans mitt emellan!

Själv använder jag mig av rörlighetsövningar i mina uppvärmningar, både för mig själv och för mina klienter. I det här inlägget tänkte jag dela med mig av dom övningarna jag använder mig av när jag verkligen vill värma upp höften!

Denna uppvärmning känner mina idrottare, löpare och väldigt seriösa motionärer igen. Vi gör den ofta varje pass för att se till att höften är ordentligt uppvärmd inför dom tuffa träningarna! Jag presenterar först övningarna med länkar under. Sedan länkar jag direkt till alla övningar så du kan se dom här i inlägget.

Dessa övningar görs i starten av ditt träningspass, kanske efter ett par minuter på valfri konditionsmaskin. Kom ihåg att börja lugnt och göra övningarna med kontroll. Testa gärna övningarna innan ditt träningspass och berätta hur det kändes!

Uppvärmning för höften

 

Filmer på alla övningar

Framsida höft: 20 repetitioner/sida

 

Insida lår: 20 repetitioner/sida

 

Insida lår med fot upp: 20 repetitioner/sida

 

Rumpa: Cirka 1 minut/sida

 

Baksida lår: 15 repetitioner/sida

 

Dynamisk rörlighet: 10 repetitioner/sida

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras