Tips kring motivation!

För ett tag sedan la jag upp en text kring motivation på min instagram (@sportperformancecenter), den såg ut nått sånt här:

Jag får ofta frågan om jag alltid är motiverad till att träna, hur man skapar motivation och hur man behåller motivationen?

För det första är jag inte alltid motiverad till att träna, vissa dagar känner jag ett sjukt sug och vilka dagar känner jag inte alls för att träna. I dom där stunderna jag inte känner för att träna brukar jag tänka på känslan EFTER ett träningspass. Den där sköna känslan i musklerna efter ett gympass, eller den där tillfredsställande känslan av utmattning i kroppen efter en löprunda. Jakten på dom där minuterna av lycka EFTER passet brukar faktiskt få mig att genomföra träningen.

Exakt så var det faktiskt idag. Lediga dagar som denna gör mig oftast seg och trött och jag vill inget annat än att ligga i soffan och titta på serier på Netflix. Det som fick mig att snöra på mig skorna var precis den här känslan jag känner nu, känslan av trötthet och stolthet av att jag genomförde träningspasset TROTTS att jag först inte hade någon lust!

I slutet av inlägget frågade jag efter lite tips kring just motivation. Jag fick en hel del svar och här är några:

Motivation är inget att lita på enligt mej. Det handlar om att bestämma sej och göra, inte känna efter så mycket. Men tänker annars som du, det är ju känslan efteråt man vill åt. Min devis är ”Har aldrig ångrat ett träningspass”

Ibland ska en inte tänka så mycket, bara gör det. Och ibland tänker jag att jag ska ut och springa bara 2 km, sen får jag sticka hem. Men det vill jag ju aldrig då

Håller med, känslan efteråt brukar få en att övervinna de dagar man inte alls vill träna

Försöker att inte tänka så mycket dessa dagar utan jag bara gört. Vet att det oftast känns bra bara jag sätter igång

Tänker lite som du på känslan efteråt, sen tycker jag oftast att det blir dom bästa passen av nån konstig anledning.

Vilka är dina bästa tips kring motivation?!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras